Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonkväll på Östersundstravet

Hagmyrentränarna hade en kanonkväll på Östersundstravet i går. Segercheckarna i tre av de elva loppen landade i Hudiksvall. Värst var inte helt oväntat Jan-Olov Persson med två triumfer.

Annons

Jan-Olov Perssons Guli Järven svarade för en tävlingsdebut som absolut inte lämnade någonting i övrigt att önska. I ledningen fick Hagmyrenekipaget elak press och tempot hölls högt uppe, men när upploppet nåddes gick treårige Guli Järven undan till en mycket övertygande seger på fina debuttiden 1.30,9/1 640 meter. Vinnaroddset stannade vid 1,90 och segern var värd 15 000 kronor.

Perssons andra segervapen för kvällen var Eldsiri som ställdes mot bland andra kriterievinnaren från 2009 – Elling.

Det bekymrade inte Perssons fyraåriga sto som efter att ha startat med 60 meters tillägg kunde överta ledningen 800 meter från mål med värsta konkurrenten ivrigt jagande strax bakom. I utgången av sista sväng utökade Eldsiri avståndet till Elling på ett imponerande sätt och segern var precis som Guli Järvens av det mycket övertygande slaget. Segern var värd 40 000 kronor och totalt har Eldsiri tjänat över 900 000 kronor på 17 starter. Segertiden skrevs till 1.28,0/2 140 meter vilket var nytt svenskt rekord för fyraåriga ston. Oddset blev 2,40.

Hanna Edvinsson är lärling hos Jan-Olov Persson, men i egen träning har hon Feseth Nils som i går tog femte raka (!) segern.

Jan-Ove Olsen kunde efter en resolut styrning överta ledningen 900 meter från mål och på upploppet kunde man sedan hålla undan för starkt spurtande Almondo. Loppet var ett försök till dubbelcupen och nu väntar final för Hagmyrenekipaget som tjänade 40 000 kronor i går. Vinnaroddset skrevs till 1,83 och segertiden blev nya rekordet 1.27,7/2 140 meter.

Mer läsning

Annons