Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonåk bäddade för SM-guld

SM-guld!

– Och det sitter riktigt, riktigt bra, förklarar Niklas Hägg

UMEÅ/RALLY

Sprint-SM i rally avgjordes i Umeå i lördags. En sex kilometer lång sträcka var belägen runt, samt på, travbanan.

Två kvalomgångar inledde, där Niklas Hägg var den klart snabbaste i det första åket i klassen Otrimmat fyrhjulsdrivet.

Gången därpå utmanades SMK Hälsinge-föraren av hemmasonen Mattias Rönnkvist. Denne lyckades lite överraskande sätta Niklas på plats med dryga sekunden.

– Jag blev faktiskt lite nervös i det läget. Men inför finalen koncentrerade jag mig maximalt och sprang en runda för att få upp pulsen, berättar Niklas.

Uppenbarligen gjorde detta susen. Tillsammans med nya kartläsaren Christer Carlsson från Katrineholm fick Niklas här till en perfekt körning och knep förstaplatsen med hela 6,9 sekunder i marginal till Rönnkvist.

– Ja, det var ett kanonåk helt enkelt. Bättrade tiden från kvalet med åtta sekunder, vilket är mycket på sex kilometers körning. Är jättenöjd med min insats, summerar Niklas vidare.

Tillsammans med ett par SM-guld i backe är detta en av de större meriterna för 36-åringen från Vattlång. Närmast laddar han inför SM-premiären i rally-SM, i Östersund, om en dryg månad.

– Får se om det blir helhjärtad satsning på SM-serien. Men åtminstone premiären ska jag köra, avslutar Niklas Hägg.

På plats i Umeå fanns även Andreas Frölander, boende i Ilsbo och tävlande för Gotlands MF. En tiondeplats i kvalet för klassen Trimmat tvåhjulsdrivet innebar att Andreas tog sig till finalomgången. Slutade här som nia. KURT ELIASSON