Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kannfestival i kulturkvarteret

Arrangemanget "Det våras för kulturen" lockade många till kulturkvarteret i Bollnäs på lördagen. Bland annat sjöng ett hundratal 7–9-åringar från kommunens skolor sånger om djur från den tillfälliga Colliniscenen mellan biblioteket och muséet. Och en stund senare fick Bollnäs en egen variant på Cannes-festivalen med limousine och röd matta.

Kulturkvarteret i Bollnäs – med biblioteket, Folkets hus, kulturskolan och muséet har drygt 364 000 besök varje år. För andra året i rad visade kommunens kulturenhet upp smakprov från alla olika verksamheter i kvarteret, med tonvikt på sång och musik.

Ett nytt inslag var den festliga invigningen av Kannfestivalen på muséet, som blev en Bollnäsvariant på filmfestivalen i Cannes. Stjärnorna, som kom med limousine och togs emot med en röd matta, var en grupp keramiker från Hälsingland som ställer ut kannor i olika former i Bollnäs konsthall.