Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kannfestival i kulturkvarteret

Arrangemanget "Det våras för kulturen" lockade många till kulturkvarteret i Bollnäs på lördagen. Bland annat sjöng ett hundratal 7–9-åringar från kommunens skolor sånger om djur från den tillfälliga Colliniscenen mellan biblioteket och muséet. Och en stund senare fick Bollnäs en egen variant på Cannes-festivalen med limousine och röd matta.

Annons

Kulturkvarteret i Bollnäs – med biblioteket, Folkets hus, kulturskolan och muséet har drygt 364 000 besök varje år. För andra året i rad visade kommunens kulturenhet upp smakprov från alla olika verksamheter i kvarteret, med tonvikt på sång och musik.

Ett nytt inslag var den festliga invigningen av Kannfestivalen på muséet, som blev en Bollnäsvariant på filmfestivalen i Cannes. Stjärnorna, som kom med limousine och togs emot med en röd matta, var en grupp keramiker från Hälsingland som ställer ut kannor i olika former i Bollnäs konsthall.