Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känn EU-ansvar

Det känns bra att konstatera att kommunerna skapar goda möjligheter och gör det enkelt för oss väljare att förhandsrösta i EU-valet.

Här i Söderhamn kan vi bland annat rösta på biblioteket. Det är bara att ta med sig sitt röstkort och ID-handling och bege sig dit. Där finns de olika partiernas valsedlar och det är alltså lätt för oss att utnyttja vår rättighet att påverka valet av vilka, som ska föra vår talan i EU.

Redan nu har många söderhamnare använt sig av den möjligheten. Och rapporter utifrån landet pekar på, att flera tar chansen tvärt emot vad medierna förmodat.

För oss svenskar finns det ett speciellt skäl att rösta. Sverige kommer att överta ordförandeskapet i EU den 1 juli och det skulle kännas bra om vi kunde ikläda oss den rollen med ett stort valdeltagande i "ryggen".

Nicke Olsson

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel