Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kände bensinlukt"

Färden tog tvärstopp mot ett banmarkerande betongfundament. Och det tog lång tid innan motorprofilen från Växbo tog sig ur sin bil.

Annons

Det var inte Göran "Zamora" Linds dag när Uphill cup fortsatte på Västerås motorstadion i söndags. "Zamora" slutade tolva i lördagens deltävling för klassen Rallycross 2400 cc.

Han sökte revansch dagen därpå – men fick den inte.

– Jag hade justerat en hel del på fjädring och väghållning från dagen innan. Träningsåket kändes helt okej, förklarar "Zamora", s om full av tillförsikt drog iväg i den första omgången i tävlingen. I några sekunder.

– Jag gick upp på två hjul i kurvan och hakade i däcktraven. Dessvärre dundrade bilen därefter in i det betongfundament som separerar rallycrossbanan och parallellslingan. Smällen medförde att både fjäderben och hjul slets loss, berättar "Zamora" .

Bilen blev liggande på sida utan att han själv kunde ta sig ur den. Det dröjde ett bra tag innan han fick hjälp därifrån.

– Inte trevligt alls. Kände bensinlukt och höll tummarna för att det inte skulle bli någon eldsvåda.

Dessbättre uteblev den sistnämnda, men Växboveteranen konstaterar att det varit "lite" motigt den senaste tiden.

– Benbrott i höstas och nu kvaddad bil. Men är väl bara att gilla läget. Farbror "Zamora" kommer igen!

KURT ELIASSON