Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända lokala artister spelar mot corona – se Per Persson, Anna Sahlene och många fler i gratis digital satsning

Coronaviruset har ställt in nästan alla kulturevenemang. Genom en ny satsning sänder i stället Kulturhuset i Bollnäs därför sex digitala konserter med lokala artister – som du kan se via helahälsingland.se.
– Vi vill använda kulturens kraft för att sprida hopp, värme och tillförsikt, säger Emil Westberg, producent på Kulturhuset.

Förtydligande: Det är är en gammal artikel. Konserterna som länkas nedan var tillgängliga att se fram till och med den 14 juni 2020.

Coronapandemin har ställt in nästan hela Kultursverige. För att ge lite ljusglimtar i den kulturbrist som nu råder har Kulturhuset i Bollnäs, i samarbete med kommunala bolag i Hälsingland, beslutat att lansera ett digitalt vårprogram.

Satsningen Hälsingland Live kommer från och med tisdag den 28 april att sända sex helt nya konserter med några av landskapets största artister.

Du som besöker helahälsingland.se kommer att kunna ta del av samtliga konserter här på sajten.

– Vi vill använda kulturens kraft för att sprida hopp, värme och tillförsikt, att musiken ska få fortsätta bidra till sammanhang och gemenskap i en svår tid, säger Kulturhusets producent Emil Westberg.

Några av konserterna vi kommer att sända är Per Persson och Nya packet, Lena Jonsson Trio, soloframträdande av Pär Engman och en blueskonsert med Anna Sahlene och bandet Blues Transfusion.

Förutom att konserterna finns tillgängliga på helahälsingland.se kommer de även att kunna ses en tid efteråt, på en särskild play-tjänst (lanseras inom kort).

– Jag är oerhört glad att få möjligheten att på ett litet hörn kunna hjälpa till och erbjuda underhållning i tider som dessa. Förhoppningsvis gör det vardagen lite ljusare, säger Tomas Froms, stf ansvarig utgivare för helahälsingland.se.

Hälsingland Live blir ett nytt sätt för Bollnäs kommuns kulturenhet att utföra sitt uppdrag: att förse hälsingarna med kulturupplevelser.

– Detta är ju en ny grej för alla involverade. Att producera och konsumera kultur på det här sättet är nytt både för musiker, arrangörer och för publiken, säger Emil Westberg.

Målgruppen för projektet är alla invånare i Hälsingland, men särskilt fokus läggs också på att nå ut till äldre och de som i dagsläget lever ofrivilligt isolerade.

Emil Westberg för dialog med hälsingekommunernas enheter för äldreomsorg och hemtjänst, samt de kommunala bostadsbolagen, för att kunna tillgängliggöra konserterna för deras brukare.

– Det är viktigt för oss att det blir en konsertupplevelse som många uppskattar och har möjlighet att ta del av. Därför för vi en tajt dialog med verksamheterna för att nå ut till så många som möjligt som av olika anledningar är tvungna att hålla sig hemma och inte får träffa sina anhöriga, säger Emil Westberg.

Här är alla artister och tiderna för konserterna:

Tisdag 28 april kl 19.30 - Östen med Resten.

Torsdag 30 april kl 19.30 - Lena Jonsson Trio.

Tisdag 5 maj kl 19.30 - Pär Engman.

Torsdag 7 maj kl 19.30 - Kristin West, Erik Rydvall och Ale Möller.

Tisdag 12 maj kl 19.30 - Anna Sahlene och Blues Transfusion.

Torsdag 14 maj kl 19.30 - Per Persson och Nya Packet.

Projektet Hälsingland Live arrangeras av Kulturenheten, Bollnäs kommun med stöd av Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi, AEFAB, Ljusdalshem, Studieförbundet Bilda och Hälsinglands Sparbank, samt helahälsingland.se.