Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd kriminell häktad för grov stöld i Älvkarhed

Senast mannen satt fängslad var det för att han misshandlat en handikappad granne i Kilafors. Nu har han både åtalats för brott som begicks i februari och häktats för en grov stöld i helgen.

Vid klockan åtta på lördagen upptäcktes ett inbrott i en bostad i Älvkarhed, utanför Alfta. Tjuven hade tagit en dator och en tv. Men tv:n var snabbt återfunnen - det hittades nämligen i en bil som stod övergiven, nedkörd i ett dike intill Runemovägen.

Läs mer: Dikeskörd bil innehöll stöldgods – man anhållen av åklagare

Det ledde till att en 33-årig man med digert brottsregister hämtades av polisen och anhölls misstänkt för grov stöld.

Mannen hade då varit på fri fot sedan sommaren, efter att han hade avtjänat sitt senaste fängelsestraff på tio månader. Det fick han för att ha misshandlat en handikappad granne i Kilafors grovt efter att denne bett mannen sänka musiken.

Läs mer: Ny dom om våld mot granne

I samband med gripandet av mannen gjorde polisen husrannsakan på en adress i Arbrå som disponeras av mannen. Där hittade de en motorcykel och en moped som tros vara stulna. Mannen blev därför även misstänkt för stöld, alternativt häleri, samt för narkotikabrott.

Mannen häktades på tisdagseftermiddagen för den grova stölden. Åtal ska vara väckt senast den tredje maj.

Mannen åtalades så sent som i slutet av mars för hot mot tjänsteman och olaga hot för en händelse i februari på en krog i Bollnäs. Mannen ska då ha kommit till krogen i sällskap med sin flickvän, som saknade legitimation. När flickvännen nekades komma in på krogen ska mannen ha hotat tre personer i personalen med att han skulle släpa ut dem i skogen och slita dem i stycken.