Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kan vi slå SAIK borta kan vi slå alla lag"

Edsbyn har haft några kanonveckor under VM.

Laget började lugnt med en solresa till Teneriffa och avslutade uppehållet med att få upp lagmaskinen i full fart.

– Vi har haft bra tryck på träningarna och det har varit riktigt roligt, säger lagkaptenen Jonas Edling.

Fyra dagar på Teneriffa blev en perfekt start på VM-uppehållet. Lätt träning på förmiddagarna och sol och bad på eftermiddagarna gav de positiva effekter laget hoppats på.

– Det var en bra resa att göra, alldeles utmärkt att koppla bort bandyn några dagar. Förra veckan körde vi måndag till fredag med bra tryck på träningarna, en rolig vecka att träna och alla är friska nu, säger Jonas Edling, som noga följt VM i Irkutsk.

Det första mästerskapet på länge som han själv inte spelat.

– När man ser det så blir man sugen. Det vore kul att spela VM-final inför 15 000 skrikande ryssar, säger han.

Men en dos av högoktaniga matcher får Edsbyns kapten ändå. I de fyra matcher som är kvar så möter Edsbyn tre av lagen som ligger före i tabellen. Med start mot Hammarby i kväll.

– Det blir slutspelsmatcher för oss redan nu, det blir den karaktären. Det blir bara roligt och utmanande. Vi brukar vara riktigt bra mot topplagen, skönt att ha med sig det. Kan vi slå SAIK borta kan vi slå alla lag, säger Edling.

Vad tror du om mötet med Hammarby?

– Vi gjorde en bra match borta men bommade lite för mycket då. De har ju haft några på VM. Tror att de fått en kick av det eftersom de hade några debutanter. Det enda man vet inför matchen är att det blir full huggning.