Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan regionen garantera patientsäkerheten?

Nu måste vi väl börja reagera över vad de styrande i Region Gävleborg sysslar med, skriver Roland Laurin, SPI Välfärden.

De är absolut helt ointresserade över hur vi har det i länet. Utlandsresor får kosta flera miljoner, en målbildsdag kostar fem–sex miljoner kronor, sjukvården försämras och nu senast indragningar av ambulanser.

Finns det inga revisorer som kan sätta stopp för de här utlandsresorna? Varför ligger inte sådana beslut inom Regionfullmäktige, och hur kunde sådana beslut bli tjänstemannabeslut? I och med det tar tjänstemännen själva sådana idiotiska beslut, tänker främst på resorna västerut. Tydligen ska ännu fler sådana företas. Ni kan ju besöka Aleris i Bollnäs i stället, det blir mycket billigare.

Hur ska fortsättningen bli när ambulanserna ska minskas radikalt? Vilken patientsäkerhet blir det? Hur oroliga ska inte de som regelbundet nyttjar ambulanserna känna sig? Därför undrar jag, hur kommer sommarens säkerhet beträffande ambulanser att bli? Finns det inga humana tankar hos dem som styr och raserar?

Nej, nu kräver vi att bland annat ambulanssjukvården ska återgå till normala förhållanden som rådde innan regionen raserade en väl fungerande ambulans verksamhet.

Roland Laurin

SPI Välfärden, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel