Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Norrtälje så kan väl vi

Varför har inte Söderhamn ett sommarkollo för pensionärer?

Annons

Sommarkollon av denna typ finns på flera platser. Nu har vi Sverigedemokrater i en motion föreslagit att vi även ska låta våra äldre ta del av denna möjlighet att träffas och knyta kontakter.

Kommunstyrelsen John Staffas (S), Lennart Gard (S) och Gunbritt Wallström (V) yrkar avslag till motionen då de menar att sådana initiativ ska komma från föreningslivet eller andra organisationer. Då undrar jag varför ingen har tagit upp detta.

Som vanligt så är det lätt att avfärda motioner med att det inte är en kommunal angelägenhet. Det verkar ändå vara en så pass angelägen fråga för omvårdnadsnämnden att man gjort studiebesök där.

Volontärer sökes därför så vi kan införa ett motsvarande sommarkollo för pensionärer som har funnits i Norrtälje kommun i sju år.

Vad har man i Norrtälje som vi inte har i Söderhamn förutom ett sommarkollo? Är det viljan till att uppskatta de äldre och deras gärningar för att bygga det samhälle vi alla nu får ta del av?

Bo Dahlin

Sverigedemokraterna

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel