Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kan inte fatta det"

Robin Stjernberg lyckades inte – men det gjorde söderhamnaren Evelina Jonsson.

Samtidigt som Melodifestivalen turnerade i Sverige arrangerades Schlagerstjärnan. Där blivande mello-artister kan hittas. Kanske kan femtonåriga sångtalangen Evelina Jonsson så småningom stå i Friends arena vid finalen – framför 35 000 personer i publiken och fyra miljoner i tv-sofforna.

– Jag hoppas att jag kommer sjunga i Melodifestivalen någon gång. Såklart, säger Evelina Jonsson.

Hon var en av nio som hade kvalificerat sig till Schlagerstjärnans final som avgjordes i helgen i Vemdalen. Evelina valde att sjunga Sanna Nielsens Eurovision Song Contest-vinnare Undo – och det gick lika strålande för söderhamnaren. Såväl juryn som publiken öste poäng över henne, och Evelina firade sin största seger tillsammans med föräldrarna Kattis och Robban och bästa vännerna Julia och Wilma.

– Jag kan inte smälta det, helt otroligt. Shit, jag är så glad, säger Evelina Jonsson med glädjetårar rinnande ner för kinderna.

Förutom att hon är den imponerande vinnaren av Schlagerstjärnan 2014 fick hon också agera förband åt Eric Saade. Inför hela 2 000 skrikande fans.

– Häftigt och mäktigt. Det var ett himla liv när jag sjöng och det var väldigt roligt.

Och i framtiden kanske det är någon annan som värmer upp publiken vid Evelinas spelningar.