Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Arvidsjaur så kan Bollnäs

Ska Bollnäs kommun bli bäst på att vara sämst som skolkommun… Titta på Arvidsjaur som blivit bäst två år på rad som skolkommun och ta lärdom.

Annons

I Arvidsjaur satsar man på lärartäthet, kompetent och behörig personal. Eleverna säger att de får den hjälp de behöver i skolan.

Det finns en gymnasieskola med 400 elever, tio nationella program plus två extra riksrekryterande program. Det finns byskolor och tätortsskolor. Och elever som vill komma dit från andra kommuner.

Arvidsjaurs kommun har 6 599 invånare…

De lever på träförädling, handeln, testprojekt och turism.

I deras logga står det.

Det finns en stark tro på framtiden. En speciell Arvidsjauranda, alla drar åt samma håll…

Något som våra förtroende valda borde ta lärdom av, kanske ett studiebesök till Arvidsjaur. Eller så kan vi ta bort BUN och ansvariga politiker och skolorna får sköta ekonomin själv. Då spar vi in mycket pengar.

Det verkar som våra chefer blir maktgalna bara det hamnar på en högre position och glömmer att fråga folket vad de vill ha.

Kulturhuset, vem är ansvarig för detta bygge? Och hur mycket pengar har det kostat i dagsläget? Det har kostat oss skattebetalare så mycket pengar redan och än är det inte klart. Hade det varit ett vanligt företag hade chefen blivit avskedad.

Och att hyra lokaler i detta bygge kostar för mycket så vanliga medborgare inte har råd.

Antagligen kostar det för mycket för skolor att hyra in sig…

Jag hoppas verkligen att detta projekt inte tar pengar från skolorna.

Om man lägger man ner Kilaforsskolan och Arbråskolan som båda är bra med egna idrottshallar och badhus – ska det då också byggas nytt på Gärdet? Vad kommer det att kosta? Tänk långsiktigt för en gångs skull.

Satsa på skolorna så satsar ni på vår framtid. Hur ska det se ut i Bollnäs i framtiden?

Satsa även på äldre människor som slitit och jobbat hela sitt liv och behöver lugn och ro.

Jag förstår att vissa mindre skolor kan behövas läggas ner på grund av att de är för små så man inte kan ha kompetent personal, men det måste vara sista utvägen.

Tänk på skolpersonal som haft sparkrav på sig i 10–15 år och sällan får höra något positivt. Fråga dem hur de vill att skolan ska se ut i framtiden.

Det senaste förslaget jag hörde var att alla pedagogiska måltider skulle tas bort, då blir det ingen mat ro i matsalarna. Kanske politikerna skulle inta sin lunch där.

Satsa på fortbildning på skolpersonalen så de håller sig uppdaterade på ny forskning.

Det vi satsar på barnen får vi igen i framtiden. Om de mår bra och får den hjälp de behöver i skolan så kostar de inte socialen så mycket i framtiden.

Satsar vi kan vi få barn med stor kunskap som kan utveckla Bollnäs till ett samhälle som är härligt att leva i. Och Bollnäs blir bästa skolkommunen – vilken reklam. Folk vill kanske flytta hit.

Skattebetalande kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel