Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampen är inte över!

Landstingets strategiplan är nu lagd i malpåse på obestämd tid, men var så säkra på att den förmodligen dammas av igen om den nuvarande majoriteten får fortsatt förtroende från väljarna efter nästa val.

För att utveckla och förbättra den nära vården här i södra Hälsingland är det nu av största vikt att den av oppositionen beslutade upphandlingen av sjukhuset i Bollnäs nu får fortgå och att landstinget lägger ut vägen så att det upphandlas med minst nuvarande omfattning av aktiviteter där. Helst ser vi från Sjukvårdspartiets sida att sjukhuset upphandlas som en enhet och inte styckas upp i många små delar. Vi här i vår region behöver också ett akutsjukhus värt namnet då främst med tanke på de stora avstånden som är här.

Bollnäs akutsjukhus behövs i minst sin nuvarande form för att vården ska kunna bedrivas lokalt och nära samt att landstinget ska kunna bedriva vård på lika villkor för hela Gävleborg inte bara i Hudiksvall och Gävle. Sjukvårdspartiet Bollnäs vill på detta sätt behålla den grundtrygghet i samhället som ett akutsjukhus och fungerande vård skänker sin befolkning.

Kom ihåg att den nuvarande majoriteten inte har avskrivit den strategiska planen utan bara lagt de delar som handlar om akutstrukturerna och slutenvården i länet i malpåse, håll denna fråga levande under året fram till valet och framför era åsikter om vad ni tycker om denna omstruktureringsplan till de ansvariga politikerna.

Styrelsen för Sjukvårdspartiet Bollnäs

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel