Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpatakter lyfte Rengsjö

Vinden har vänt för Rengsjö i trean.
Och bakom andra raka segern låg en vindkraftstekniker!
– Vi är bra på att kriga, säger vindsnabbe Rickard Brodin som tryckte in 2–1 hemma mot Falu FK.

På höstkanten blir det liksom extra viktig att knäcka tabellgrannar – det säkraste sättet att ta sig uppåt.

Efter 3–2 borta mot bottenlaget Sund kom en än tyngre triumf på lördagen, då hemma mot Falu FK som därmed fick lämna över sjätte platsen till Rengsjö SK.

– Oerhört viktigt, såklart. Vi krigar oss till poängen, säger Rickard Brodin, en 22-åring från Sörfly som startade sin snabba bana i Hällbo IF.

Nu är han tillbaka på allvar i RSK efter att ägnat merparten av vårsäsongen åt praktik i Malmö.

– Jag höll i gång med ett division 5-lag där, behövde tid för rehab av en bruten fot också. Men nu har jag min examen som vindkraftstekniker och söker jobb här hemma, berättar den kämpastarke kantliraren som gjorde mål senast, och var delaktig i lördagens båda mål hemma på IP.

Det första kom, lite turligt, efter bara några minuter.

– Erik Wästman drog in bollen, jag störtade fram och krockade med målvakten. Det var bara för "Crippa" (Christian Törnros) att lägga in bollen i mål, berättar Brodin om rivstarten.

Gästernas protester hjälpte inte, och Rengsjös rivstart gav en positiv trend under första kvarten.

Men ett bollsäkert Falun satte snart den dominerande matchbilden, RSK fick främst lägga energi på att hålla ihop försvaret och hugga på spelvändningar med sina snabba offensiva lirare.

– Visst, de är väldigt duktiga på att hålla boll och stundtals var vi hårt pressade. Men när de väl kom nära straffområdet hade vi oftast koll ändå, en jättebra försvarsinsats, säger Rickard Brodin.

Som också visste precis vad som gällde när Erik Wästman satte högsta fart på andra kanten.

– Jag vet att om Erik inte gör mål brukar bollen smita just utanför stolpen, så jag siktar på att vara där. Det gav ett mål i förra matchen, och funkade ju nu också, säger Brodin om sitt 2–0 (hans sjätte för säsongen) med kvarten kvar att spela.

Målet gav RSK andrum mitt i en rätt hård press. Falun öste vidare, nu med vasse förre proffsliraren Njogu Demba Nyrén på topp.

En välförtjänt reducering kom först på övertid, och Rengsjö kunde hålla undan till blytung seger.

Och det inte minst tack vare några högklassiga räddningar av Olov Linck.

– Vi viker aldrig ned oss, det här är ett lag med bra moral, säger Rickard Brodin.