Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj mot nedskräpning i Nordanstig

Bilkyrkogårdar i skogen, ovårdade tomter och olagliga skrottippar.

Tålamodet börjar tryta hos kommunens plan - och byggenhet.

En uppstädningskampanj planeras till våren 2013.

Annons

Till kommunen kommer ständigt påstörningar från allmänheten men också från politiker om den utbredda nedskräpningen. Också revisionen har efterlyst åtgärder.

Samtidigt ökar anmälningar mot utpekade ovårdade tomter. Byggnadskontorets möjligheter att gå vidare i alla inkomna fall är omöjligt men nuvarande personalläge. Endast de mest akuta ärendena leder till utryckningar.

Byggnadsnämnden i Nordanstigs kommun har beslutat att föreslå kommunstyrelsen med förslaget att i varje fall dra igång en kampanj med syftet att Nordanstig ska städas.

Tillsynen av nedskräpade tomter varit eftersatt under så många år att det krävs mer okonventionella grepp för att komma igång på ett bra sätt.

Startreceptet blir en driva över hela Nordanstig som manar till att städa upp. För att få invånarna med på tåget krävs stimulanser.

Under kampanjtiden föreslås utgå rabatt på avgiften för hämtning av skrotbilar. Byggnadsnämnden kan under den intensiva städperioden handlägga rivningslov utan avgift.