Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj för kvällståg

Socialdemokraterna i Gävleborg startar en namninsamling på sin hemsida mot att SJ har dragit in kvällsturerna mellan Stockholm och Sundsvall. Redan under första dagen har intresset visat sig vara större än förväntat.

- Vi hade siktat på minst hundra underskrifter totalt, men det har vi hunnit få redan i dag, säger riksdagsledamoten Åsa Lindestam, som står bakom projektet.

1 januari i år togs 20.00-turen mellan Stockholm och Sundsvall bort. Nu går det sista direkttåget från Stockholm klockan 18.30.

- Det förstör många jobbmöjligheter. Och det gör att fler åker bil, vilket ju är dåligt för miljön, säger Åsa Lindestam.

Hon anser att informationen om ändringen var obefintlig.

- Plötsligt var turen bara borttagen, utan någon motivering, säger hon.

I början av veckan kommer information om kampanj att delas ut på tågstationerna i Söderhamn, Hudiksvall och Sundsvall, som drabbats av ändringen.

- Namninsamlingen kommer att pågå i ungefär tre veckor. Sedan kommer jag att begära en interpellationsdebatt, som då ska ske inom 14 dagar, säger Åsa Lindestam.