Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Moraeus till Persmässan

Kalle Moraeus blir sommarens toppnamn under Persmässan i Edsbyn.

Arrangerande Ovanåkers hembygdsförening fyller 100 år 2015. Bokningen av Kalle Moraeus till Persmässan ingår som ett av många arrangemang under jubileumsåret, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

51-årige dalkarlen Kalle Moraeus är spelman och tonsättare med en gedigen musikalisk bakgrund, bland annat har han spelat mycket både med Benny Anderssons Orkester och mästerdragspelaren Bengan Janson. På senare tid har Moraeus medverkat i folkliga tv-succéer som Allsång på Skansen, På Spåret, Melodifestivalen och Körslaget. 2011 fick han det prestigefyllda uppdraget som SVT:s julvärd. Sedan 2013 är han programledare för musikfrågesporten Så ska det låta i SVT och han har även gjort egna tv-showen Moraeus med mera. Allt detta har gjort att han under 2010-talet har växt ut till en av landets allra mest folkkära kändispersonligheter.

Kalle Moraeus spelar på Persmässan tillsammans med sitt band Hej Kalle den 25 juli.