Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källberg laddar om i Söderhamn

/

Den nyblivne junioreuropamästaren i bordtennis Anton Källberg är i Söderhamn och laddar om. Snart åker han ner till Tyskland för att spela i den tyska högstaligan och om allt går som han vill spelar han OS redan nästa år.

Annons

Anton Källberg, tidigare i Suif, kom till Ungdoms-EM som favorit. Det är en roll han trivs med och han pallade för trycket.

– Det var sjukt kul att vinna. Jag tyckte inte att det var så stort då men börjar inse nu att det var en stor grej, säger den snart 18-årige talangen.

För tillfället är Källberg i Söderhamn och tränar med sina gamla lagkamrater.

– Det är väldigt kul. Jag saknar det lite. Hade det varit lika bra nivån på ligan här skulle jag spela i Suif alla dagar i veckan, säger han.

Som Europas bäste junior känner han att han måste söka nya utmaningar för att utvecklas. Förra året flyttade han till Ochsenhausen i Tyskland för att verkligen satsa på pingisen. Nu tar han nästa steg och flyttar till Düsseldorf för att spela i Bundesliga och TTC Hagen.

– Det ska bli kul att verkligen komma in i seniorvärlden. Nu kommer jag hela tiden spela mot de bästa spelarna. Där är där man ska vara, säger han.

För att utveckla sitt spel har Källberg även varit i Kina under några veckor för både träning och matchspel.

– Jag blev rätt mycket bättre där. De kör hårdare och är lite mer fokuserade och noggranna. Det är inte riktigt samma sak här, säger han.

Källberg har som mål att slåss om bra placeringar i både OS och VM i framtiden. En som varit på hög nivå länge och vet vad som krävs är Frankrikeproffset Jens Lundqvist.

– Anton ser jättebra ut men det är en lång väg att vandra för att komma upp bland de allra bästa. Det är viktiga år som kommer nu men han har alla förutsättningar för att bli bra, säger han.

Anton Källberg är medveten om att det krävs hårt jobb för att nå framgång. Han vill till OS redan i Rio 2016, men då kan det bli på Jens Lundqvists bekostnad.

– Ja det kan bli så att vi slåss om den platsen. Vi får se, säger han.

Källberg ser att det finns många bra unga spelare i Sverige för tillfället och han hoppas att fler är villiga att satsa.

– Man måste våga ta steget. Jag flyttade till Tyskland för att utvecklas. Man måste vilja bli bäst, säger han.

Annons