Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla oss inte årsrika, Liberalerna!

”Pensionär” fick bryderier över ordet ”årsrika” som användes av en insändare i måndags.

Jag läste just en insändare i måndagens tidning som Liberalerna hade skrivit om bostadsbristen. En mening fick mig att fundera ordentligt, särskilt ett ord i den: ”årsrika”. Vad sjutton menar de? Är jag alldeles bakom flötet? Känner jag inte till ord som används frekvent av användarna av surfplatta och IPhone? Min hjärna gick på högvarv. Till slut kom jag fram till att de måste mena oss äldre. Årsrika har svårt att byta till ett mer lämpligt boende, löd budskapet. Att jag aldrig haft tanken på att jag hörde till gruppen årsrika! Kan man inte kalla oss äldre eller pensionärer som bruket är? Det är väl oss ni menar?

Man skulle kunna brodera ut olika ord enligt ert exempel. Vi lider ju av olika krämpor till exempel då är vi kanske krämprika. Släktrika, minnesrika, rollatorrika, och så vidare. Det skulle bli massor av nya ord i bruk. Men för sjutton! Kalla oss inte årsrika!!

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel