Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaffe och choklad ledde till fängelse

Det fanns 131 kaffeförpackningar och 60 chokladpaket i bostaden, när polisen gjorde husrannsakan hos tre män från Delsbo.

Det var i slutet av januari som de tre männen ertappades med stöldgods från Coop Extra i Hudiksvall. En butikskontrollant hade ingripit mot männen, och när polisen kom till platsen plockades 23 paket Nescafé ur en väska, som en av männen hade tagit genom kassan.

Vid en husrannsakan i männens bostad hittades 131 paket Nescafé i två plastsäckar, 60 förpackningar choklad, 50 tändare, en stor mängd hygienartiklar och ett betydande antal prismärkta kläder. Sammantaget värde för allt som hittades i bostaden har beräknats till nära 20 000 kronor.

De tre männen nekar till att ha stulit något, men har gett något skiftande uppgifter om varför det fanns 131 kaffepaket i bostaden. Kläderna, säger de, har de köpt på olika platser i Sverige, men utan att behålla några kvitton.

En granne har dock berättat att männen gick ut på morgnarna och kom tillbaka på kvällarna, bärande på säckar som de plockade kläder, kaffe, choklad och hygienartiklar ur. Så var det varje dag, enligt vittnet, utom på helgerna.

Tingsrätten i Hudiksvall ifrågasätter inte vittnesuppgifterna, och dömer männen för stöld och häleri. Två av männen, mellan 20 och 30 år gamla, döms båda till tre månaders fängelse. Efter samråd med socialtjänsten har rätten funnit att samhällstjänst inte är en framkomlig väg för den yngste, och han döms till villkorlig dom förenad med dagsböter.

I männens bil fanns föremål som kan användas för avmagnetisering av stöldlarm, och alla tre männen bar elastiska maggördlar när de greps. Tingsrätten väljer dock att inte döma männen för förberedelse av stöld.