Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kafévisioner på kommunmark

Strax innan jul var det premiär för secondhandbutiken Vision of Enghsgården, mitt i Bergsjö. Nu är det dags för mer visioner – ett kafé och en sommarbutik.

Annons

Länge, länge hade lokalen vid Storgatan stått tom, då Linda och Annica Eng med sitt sociala företag Vision of Enghsgården flyttade in med tillfixade secondhandfynd och diverse pinaler med nostalgistuk.

Nu tar de nästa steg. Till helgen intar de ytterligare 20 kvadrat golvyta, för att ställa i ordning kafédelen. Lagom till skolavslutningen är det premiär för något Bergsjöbor i alla åldrar säger sig sakna: ett kafé. Köket är beställt och ska monteras, sen ska det fixas och donas med stolar och bord, även där är det återbruk och eget fix som gäller.

– Vi får tillgång till kommunens gräsmatta härutanför, och hyresvärden låter oss hyra ytterligare ett rum.

Kaféet ska både vara ett ställe att umgås på och en plats där det är ok att sitta med en kaffekopp, lösa korsord och koppla av. Utbudet har de inte spikat, men det blir hembakat till större delen, litet glass samt enklare smörgåsar.

– Inget brett sortiment – men gott! lovar Annica och Linda Engh, som just nu har tre personer på arbetspraktik i sitt företag, och som hoppas några som tidigare varit hos dem ska komma tillbaka och jobba när det börjar rulla i gång.

– Just nu är det litet rörigt – vi håller även på att ställa i ordning en sommarbutik, med bland annat möbler och annat som inte ryms här, i Gällsta. Men då vi har fått allt på plats kommer vi nog att behöva litet förstärkning, så vi får se vad det innebär personalmässigt.

Kaféet ska vara öppet veckodagar och lördagar – även då sommaren och uteserveringssäsongen tar slut.

– Och då ska det bli riktigt kafémys, med tända ljus och en ombonad miljö härinne, lovar visionärerna Engh.