Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kafé på gång

Först fick Voxnabruk en mack. Nu är ett kafé i anslutning till affären och macken på gång i Voxnabruk. Någon gång till våren och sommaren ska kaféet vara klart.

Annons

Med det är utvecklingsgruppens uppdrag slut. Utvecklingsgruppen jobbade hårt för att Voxnabruk skulle få en containermack.

Bygden fick 200 000 kronor i bidrag från kommunen för olika utvecklingsprojekt och 150 000 kronor gick till mack-projektet. Sedan fick gruppen in nio-tio olika förslag vad resterande 50 000 kronor skulle kunna användas till.

Det förslag som fick flest förespråkare var kafé-förslaget.

– Affären och macken är redan en naturlig mötesplats. Nu ska möjligheten finnas att kunna krypa in och även under vinterhalvåret ta en fika där, säger Viveka Danielsson för utvecklingsgruppen.

Man kommer att låta bygga på och glasa in en del vid affärsbyggnaden. Man har redan fått en snickare som kan åta sig arbetet. Det blir något av en inglasad altan och man kommer att låta installera infravärme där.

– Det är många snöskotrar som passerar under vintern. Snöskoterfolket kommer också att kunna använda sig av kaféet, säger Viveka Danielsson.

Arbetsmodellen för utvecklingsarbete i Voxnabruk kommer dock att leva vidare, enligt Viveka Danielsson.