Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Just Indeed nära miljonen i monté: "11-årssäsongen kommer bli hans bästa"

Det var nära tio månader sedan sist. Men på självaste nationaldagen var Linda Hedström-tränade Just Indeed en vinnare igen.

Trots att det varlångt fram på sista bortre hann 11-åringen fram och avgöra i god tid tillsammans med Lena Fritz.

– Det gick så sakta därframme att jag blev lite orolig ett tag, men när jag sade till honom på allvar tog han i ordentligt, sade Lena.

Just Indeed blev nyligen miljonär och är dessutom snart på väg att bli miljonär enbart i monté.

– Jag tror 11-årssäsongen kommer att bli hans bästa och nästa start blir även den här på Hagmyren, tillade ägaren Sten Bodin.

Hovisloppet blev en enkel uppgift för storfavoriten Sjö Vinn, tränad av ÖysteinTjomsland och körd av Ulf Ohlsson.

– Det var ganska odramatiskt och han gick iväg bättre nu än senast på Umåker, sade Ulf sedan han övertagit ledningen halvvarvet från mål och stuckit undan sista biten via 1.28,0 sista tusen.

Segertiden blev 1.28,9/2 180 meter när hästen tog tredje raka segern. Andra dagssegern till stall Tjomsland blev det sedan Emlia Leo vunnit ett montélopp med Super Gullet, sedan favoriten Modd Brun galopperat i ledning på upploppet.

– Det var lite synd att den galopperade för jag hade velat sitta kvar längre, menade Emilia.

I V5-omgångens andra kallblodslopp blev det seger för Skummis, där Rikard Skoglund ersatte Jan-Olov Persson. Skummis övertog ledningen på sista bortre och ryckte åt sig flera längder.

– Jag hade helt velat sitta kvar längre, men de stötte bakifrån och då satte jag allt på ett kort, sade Rikard - och tillade:

– Det hade kunnat bli seger även med Uggla i Mossen om han inte rumlat till 300 kvar.

Rikard syftade då på Hovisloppet där han blev tvåa bakom Sjö Vinn.

V5-omgången öppnades med ett försök ingående i Next Generation där Östersundsekipaget Imperial Corner och Victor Karlsson spurtade ned allt sista700 meterna.

– Jag ville egentligen inte gå så tidigt, men de sänkte tempot där framme så jag hade inget att välja på, menade Victor som ändå vann väldigt enkelt.

Daniel Wikberg tränar 5-åringen. I V5-finalen blev det en smått imponerande seger för Digital Engine och Ove A Lindqvist som rundade till spets på sista bortre och vann ohotad.

– Jag vet att han är stark och hyggligt speedig så jag tänkte att jag skulle överrumpla dem, förklarade Lindqvist sitt lyckade drag.

Martin P Djuse inledde bakom amatörtränade Bergsåkershästen Much More som spelades ned till låga 13 för tio och vann säkert efter att ha övertagit ledningen in i första sväng. Ytterligare en seger till Bergsåker blev det i loppet efter genom Mikael M Andersson, som nyligen flyttat tillbaka till Bergsåker efter en sejour i Bollnäs, som vann med Åke Ahlinder-tränade Ahlina. Hon gjorde det bra utvändigt ledande Stjärnfaxa, men var slagen av henne när hon galopperade 50 kvar.

Det avslutande långloppet vanns av Number One Face och Hans T Andersson från Gävle trots ett lopp utvändigt ledaren.