Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juryn till Scanpix Stora Fotopris 2010 är utsedd

/

För att få in ett internationellt perspektiv på de svenska bidragen 2010 har man bjudit in bland andra Laura Serani och Ayperi Karabuda Ecer.

Annons
För att få in ett internationellt perspektiv på de svenska bidragen 2010 har man bjudit in bland andra Laura Serani och Ayperi Karabuda Ecer. På fredag träffas juryn för att nominera tre fotografer till Scanpix Stora Fotopris 2010.

Scanpix Stora Fotopris, en pokal och 100 000 kronor,

Bilderna ska vara tagna under de senaste tre åren.

Tidigare vinnare är iklas Larsson, Lars Tunbjörk, , Thobias Fäldt, , och Niklas Maupoix.

Juryn 2010 består av:

Ayperi Karabuda Ecer är vice president worldwide på Reuters Pictures. Tidigare chefredaktör på Magnum i Paris under 12 år och innan dess chef på Sipa Press Byrå i New York. Dessutom är Ayperi Karabuda Ecer ordförande i juryn för World Press Photo och nu även Scanpix Stora Fotopris.

Laura Serani är ny jurymedlem i Scanpix Stora Fotopris 2010. Laura Serani arbetar med flertalet internationella kulturinstitutioner, festivaler och förlag och är kurator för utställningar, redaktionella och audiovisuella projekt. Jobbar nu som konstnärlig chef vid en afrikansk biennal ”Biennale africaine de la photographie”. Är även med i juryn för World Press Photo.

Magnus Bergström är frilansfotograf och bildredaktör/huvudfotograf för magasinet Filter. En av grundarna av fotomagasinet Motiv. Ny i juryn för Scanpix Stora Fotopris 2010.

Roger Turesson är fotograf Dagens Nyheter. Tidigare Bildchef på DN. Innan dess jobbade han som fotograf för Moment; Expressen, med flera. Han har tilldelats priset Årets Bild 3 gånger. Ny i juryn för Scanpix Stora Fotopris 2010.

Greger Ulf Nilsson är art direktor och formgivare och har formgivit både böcker och utställningar åt de flesta stora svenska fotograferna.

Annika Jönsson är bildredaktör på Scanpix och sekreterare i juryn, dock utan rösträtt.

Den 8 oktober tillkännages vilka tre fotografer som är nominerade till priset. Den 18 november presenteras vinnaren. Nästa gång man kan skicka in bidrag till tävlingen är hösten 2011.


/Amy LagermanKamerabild.se

Mer läsning

Annons