Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juniorerna klar för eliten

Hudiksvalls HC:s J 18-lag grejade i går kväll en plats i nästa års juniorelit.
Man gjorde det tack vare ett grovjobb matchen igenom mot Kristinehamn, en match där underläge 3–5 i slutperioden ändrades till slutresultatet 5–5 (0–2, 3–2, 2–1).

– Det här var skönt. Grabbarna visade en enorm vilja och gav aldrig upp trots tvåmålsunderläge flera gånger, sa HHC-tränaren Affe Nordh.

Kristinehamn inledde bäst och framför allt var man hetare framför de båda målen. Det ledde till att hemmalaget kunde gå till pausvila i en 2–0-ledning.

– Det handlade om ett jämnt spel, men vi slarvade lite i egen zon, sa Affe Nordh.

Pontus Wernersson Libäck gjorde HHC:s första mål då han reducerade till 1–2, men Kristinehamn var snart upp i en tvåmålsledning igen. Då kom två HHC-mål, målskyttar Kalle Persson och Nils Stillmark, och HHC hade den poäng som behövdes.

Men återigen blev det lite slarv i den egna zonen och Kristinehamn tog ledningen igen.

– När de gjorde 5–3 i början av sista perioden kändes det tungt. Men vi har kommit tillbaka från underlägen tidigare, och visste att vi kunde göra det igen, sa Affe Nordh.

Han fick se Henrik Forss kriga in 4–5 innan lagkapten Martin Grudén kvitterade till 5–5 i periodens nionde minut.

En poäng skulle räcka för att HHC – tillsammans med Bofors – skulle vara klar för juniorelit nästa säsong.

– Så länge vi spelade fem mot fem var det aldrig några problem, men vi åkte på ett par utvisningar på slutet och då var det lite oroligt, medgav Affe Nordh.

Men ett vilt kämpande HHC höll tätt, trots att Kristinehamn tog ut målvakten med 40 sekunder kvar.

– Skönt att vara klar inför matchen mot Bofors, det enda lag vi förlorat mot den här säsongen. På söndag ska vi ta revansch och ta oss upp på samma poäng som dem, sa Affe Nordh.

– Vi har haft den här satsningen i fyra år nu och blivit bättre och bättre för varje år. Nu har vi nått målet.

Ett bra tillfälle att se J 18-laget finns alltså i morgon då hockeysäsongen avslutas med match mot Bofors.