Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknaden håller Hå i gång

Hälsinglands julmarknad i Hå ordenshus är inne på den fjärde av totalt tio intensiva dagar. Cirka 75 utställare är på plats och ordenshuset sjuder av liv.

Hälsinglands julmarknad ägde rum första gången 1995, då med föreningen Idéknuten som arrangör. 2001 tog Logen 295 Hälsingskölden över ruljansen och så ser det ut fortfarande.

Överskottet som julmarknaden ger går till att hålla ordenshuset i gång.

- Marknaden utgör grunden för överlevnad. Ingen marknad, inget ordenshus här i Hå, så ser det ut, säger Ulrika Gatby, som är anställd av Hälsingskölden.

Anna-Greta Ellting från Hå har varit med under alla år, från 1995 och framåt. Från början var hon vaktmästare, numera är hon en av utställarna.

- Jag stickar och väver saker jag visar och säljer här, säjer hon.

Från vida omkring kommer även utställarna. Nåja, nästan i alla fall. Alla hörn av Hälsingland är representerat – därav namnet, Hälsinglands julmarknad – och även några gästrikar har letat sig till Hå.

Julmarknaden har öppet varje dag till och med nu på söndag.