Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad med smakupplevelser från Syrien

Närmare 500 besökare kom till den årliga julmarknaden i Alfta hembygdshus under lördagen och söndagen. Redan vid yttertrappen mötte besökarna stämningsfulla ljuslyktor och friskt doftande granar.

– Vi ordnar julmarknad för att glädja bygden. Vi är ju en hembygdsförening. Vi tycker att vi vill visa oss och vara med på detta sätt, säger Agneta Muscat för Alfta sockens hembygdsförening som står bakom julmarknaden.

Läs mer: Hon blev krönt till Alfta Lucia

Hon var särskilt glad att även nyanlända för andra året i rad var med och bjöd på smakupplevelser från sina hemländer.

Nabeela Haddad, Ward Dabbah och Ali Dabbah från Syrien hade lagat mat och bakat med hjärtat.

– Det är jätteroligt att på detta sätt vara med och dela en tradition med svenskarna, säger Ali.

Läs mer: Ali från Syrien hjälper andra nyanlända

Hela stora salen på övervåningen i hembygdshuset var fyllt av marknadsbord, där det bland annat såldes hantverk av olika slag och julprydnader.

Anita Jonsson från Alfta gjorde sin 9:e eller 10:e julmarknad i hembygdshuset. Bland annat hade hon gjort grantomtar, som man kan sätta på dörren. Hennes rullrån hade en strykande åtgång, så hon fick ställa sig och baka nya på kvällen mellan de två marknadsdagarna.

Läs mer: 2013 bjöd på en vintrig skyltsöndag