Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad i Ramsjö firar 40 år i helgen: "flyttar inomhus igen"

Ramsjös årliga julmarknad går av stapeln i helgen. I år flyttar man inomhus till skolan efter flera år ute på kyrkbyn. Utöver marknad kåras även årets Ramsjöbo och blir julteater samt julbord.

– Marknaden började 1971 som mellandagsmarknad på Folkets hus i Ramsjö, berättar Leif Jönsson från byalaget.

Läs även: Ljusdals politiker vände om vindkraftspark – säger ja till ny satsning

I år är det 40 år sedan det blev en julmarknad och nu har man efter många år utomhus valt att återigen flytta in marknaden.

– Skolan har blivit lite av en samlingspunkt sedan Intreprenaden etablerat sig så nu behöver ingen fundera kring väderleksförhållanden, säger Leif Jönnson.

Läs även: Julmys på Stenegård: "En så genuin marknad – vi kommer varje år"

Lördagens program inkluderar som vanligt skinklotteri på Tempo, knallar med kläder, smycken och mat samt RSKs loppis där det även finns kolbullar och skinksmörgåsar.

– Dessutom finns fiskbilen på plats och årets nyhet är en teaterföreställning med lokala förmågor, säger Leif Jönsson som lägger till att man också kommer kåra årets Ramsjöbo – något man inte får missa.

Läs även: Gammeldags julmarknad i Delsbo lockade många besökare