Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julle smakade bäst i test

Kvinnor bättre lämpade för sensoriska övningar framhåller Steffo Thörnqvist och det blev kvinnor i topp på matmässans blindtest. En mässa som har goda möjligheter att få en uppföljare nästa år.

- Vi hade hoppats på fler besökare men det tar tid att etablera sig. Vi siktar på ett år till i alla fall, säger initiativtagaren Thomas Sandberg, Hudiksvall som arrangerar mässan i samarbete med Hogge Strandell, Hudiksvall.

På mat- och dryckmässan var det 45 utställare som gav smakprover på allt från marmelad till whiskey. Den totala publiksiffran är inte klar men arrangörerna uppskattar att uppemot två tusen besökare passerat genom Glysishallen sedan i fredags.

I lördags visade konferencier Steffo Thörnqvist hur mycket av smaken som sitter i våra ögon.

- Det finns vinkännare som inte prickar rätt på vitt och rött vin när de gör testen med förbundna ögon, förklarar Steffo Thörnqvist.

För vinkunskaperna svarade Bengt Frithiofsson som under många år ägnat sig åt konsumentjournalistik med inriktning på vin.

- Jag tycker att vi är relativt lyckligt lottade som har Systembolaget. Jag har periodvis bott utomlands och sett vad det innebär att vara utlämnad åt matbutikernas inte alltid så intressanta utbud av viner, säger Bengt Frithiofsson.