Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julle SM-genrepade med uppvisningar

Det är mycket just nu för Julle United – tv-framträdanden, uppvisningar och ett kommande SM.
– Jag brukar säga varje år att så här mycket har det aldrig varit, men den här perioden slår alla rekord.
– Men det är så roligt just nu att det inte gör någonting, säger klubbens grundare Johanna Julle.

I fredags visade klubbens seniorer – Allstars – upp sig i TV4:s "Talang". Laget gick vidare till en slutaudition och i kväll avgörs det om Julle Allstars blir en av 24 semifinaljagande talanger/grupper som går vidare.

Under fredag/lördag visade föreningens cirka 250 dansare upp sig i tre föreställningar, samtliga inför fullsatta läktare.

Uppvisningarna fungerade i år också som SM-genrep för tävlingsdansarna.

– Innan var många tveksamma till att ha uppvisningar innan SM. Men så här i efterhand är alla glada att det blev så. Nu fick vi ha tre genrep inför publik och det är jättebra, säger Johanna.

Till helgen gäller det SM-medaljer igen, och för såväl Allstars som Smallstars handlar det också om en jakt på EM-deltagande.

– De två bästa lagen i A-klasserna är kvalificerade till EM, som också avgörs i Nyköping. Dessutom är segrarna i Allstars klass också klara för VM som avgörs i Tyskland i november, säger Johanna.

I fjol åkte Julle United med fyra tävlingsgrupper, samt Beverly Law i individuella klassen, till SM i Borås och kom hem med tre medaljer, två guld och ett brons. I år har man med sig samma gäng till Nyköping till helgen och siktar på fem medaljer.

Helgens uppvisningar i idrottshallen visade i alla fall att Julle United är väl förberedda för SM.