Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julle SM-genrepade med uppvisningar

Det är mycket just nu för Julle United – tv-framträdanden, uppvisningar och ett kommande SM.
– Jag brukar säga varje år att så här mycket har det aldrig varit, men den här perioden slår alla rekord.
– Men det är så roligt just nu att det inte gör någonting, säger klubbens grundare Johanna Julle.

Annons

I fredags visade klubbens seniorer – Allstars – upp sig i TV4:s "Talang". Laget gick vidare till en slutaudition och i kväll avgörs det om Julle Allstars blir en av 24 semifinaljagande talanger/grupper som går vidare.

Under fredag/lördag visade föreningens cirka 250 dansare upp sig i tre föreställningar, samtliga inför fullsatta läktare.

Uppvisningarna fungerade i år också som SM-genrep för tävlingsdansarna.

– Innan var många tveksamma till att ha uppvisningar innan SM. Men så här i efterhand är alla glada att det blev så. Nu fick vi ha tre genrep inför publik och det är jättebra, säger Johanna.

Till helgen gäller det SM-medaljer igen, och för såväl Allstars som Smallstars handlar det också om en jakt på EM-deltagande.

– De två bästa lagen i A-klasserna är kvalificerade till EM, som också avgörs i Nyköping. Dessutom är segrarna i Allstars klass också klara för VM som avgörs i Tyskland i november, säger Johanna.

I fjol åkte Julle United med fyra tävlingsgrupper, samt Beverly Law i individuella klassen, till SM i Borås och kom hem med tre medaljer, två guld och ett brons. I år har man med sig samma gäng till Nyköping till helgen och siktar på fem medaljer.

Helgens uppvisningar i idrottshallen visade i alla fall att Julle United är väl förberedda för SM.