Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julkonsert med Team Hanna

/
  • Det svänger om Hannakören. Söderhamn gick inte man ur huse men många fick se delar av Team Hanna rocka in julen i Ulrika Elonora.
  • Det svänger om Hannakören. Söderhamn gick inte man ur huse men många fick se delar av Team Hanna rocka in julen i Ulrika Elonora.
  • Fairytale of New York framfördes av tre medlemmar ur Team Hanna.
  • Hanna Hedlund varvade körsång med solo, bland annat långa sånger från sitt album.
  • Sånger som Stilla natt framfördes både på engelska och svenska.

Hanna Hedlund och hennes kör verkar inte ta slut gästade på torsdagskvällen Söderhamn för en julkonsert som rörde om i Ulrika Eleonora kyrka.

Annons

Hanna Hedlund och delar ur hennes välkända vinnarkör har under december gjort en liten julturné i Hälsingland.

Sista anhalten var Söderhamn vars invånare för ett år sedan var riktigt duktiga på att heja fram kören. Vi hejade så mycket att vi på infartsskyltarna längs de stora vägarna tillkännagav att vi kände oss stolta över Kilaforskörens framgångar.

Till julkonserten visade söderhamnarna att man fortfarande håller bollnäsarna högt. Även om hypen kring Hannakören svalnat så tog sig omkring 200 personer genom regnvintern till Ulrika Eleonora för att lyssna.

De fick vara med om en julkonsert som inte tråkade ut eller någon gång under kvällen kändes trött. Kanske för att den bröt något mot konventionerna.

Redan med den första sången visade kören och kompgruppen Collinis att det inte skulle bli någon traditionell julkonsert. Let's go down to the river to pray framfördes av kören i bästa Alison Krausstil.

När sedan Hanna Hedlund själv uppenbarade sig från sakristian sjöng hon en låt från sitt alldeles egna album och cementerade känslan av att det inte var en strikt julkonsert.

Även om en mer barndomslik julstämning spred sig i jullåtar som Det strålar en stjärna, vände och vred man lite försiktigt på klassikerna.

När det var dags för O helga natt var det inte någon av de slipsprydda tenorerna som klev fram utan Hanna svängde till den själv med stöd av kören.

Det greppet gillades av publiken som gav den sina största applåder hittills under kvällen.

Fairytale of New York var mer trogen sitt ursprung, även om Kirsty Mccolls stämma sjöngs av två körmedlemmar.

Så gick kvällen. Juliga låtar om Herrens födelse varvades med tomtelåtar på både svenska och engelska, såväl snabba som långsamma.

Gabriellas sång aviserade slutet på konserten och rev ner applådskaror som gick över till ovationer och stöveltrampande som gungade i kyrkparketten.

Med extranumret Genom eld och vatten sändes publiken ut från det varma kyrkorummet tillbaka ut i duggregnet som börjat falla över Söderhamn.

Mer läsning

Annons