Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julen sjöngs in på Bönhuset i Hovra

Det var intimt, varmt och stämningsfullt i Bönhuset när en musikaltrio tog sig an den stundande högtiden, en jullåt i taget.

Jul är inte det första man tänker på när man kliver in Bönhuset i Hovra. De ljusblå väggarna och de grönskande affischerna för snarare tankarna till sommaren. Men under fredagskvällen var sommaren långt borta. I stället fyllde julen upp varenda kvadratcentimeter av den gamla trälokalen.

Det kläddes granar, rimmades, tändes levande ljus och framfördes jullåtar så gnistrande att en av besökarna, Anna-Maria Persson, var alldeles uppfylld av julkänsla efteråt.

– Helt fantastiskt. Värmen som förmedlas, musikaliteten och glädjen, säger hon.

Hon var inte den enda som var nöjd. Peter Hjelm, Ester Hedlund och Karl Sanner rev ner stora applåder med nummer som Oh helga natt, Nu tändas tusen juleljus och Old lang syne, men också nyare sånger.

De tre musikerna, som träffades på balettakademin i Göteborg där de gick musikalutbildningen, har spelat West side story i Uppsala under hösten. Men nu runt jul har de en liten miniturné i kommunen med stopp i Järvsö och Hovra. För Peter Hjelm som vanligtvis jobbar med Scensation och som är uppvuxen i Korskrogen är det kul att spela på hemmaplan.

– Det är en skön plattform att stå på. Jag uppskattar att komma hem, säger han.

Trion berättar att det var lite pirrigt innan de gick upp på scen, det är ju något speciellt med julkonserter.

– Alla har en relation till julen. Så det gäller att leva upp till förväntningarna samtidigt som man vill bjuda på något nytt, säger Ester Hedlund.

Publiken den här kvällen ansåg att de lyckades med råge. Efteråt kom flera fram och kramade om musikerna och välkomnade dem tillbaka.

När Yngve Karlsson från byföreningen, överräckte blommor till trion tittade han ut i publiken och konstaterade att några Hovrabor saknades. Då sa han skämtsamt att han var sur på de som inte dykt upp, men lade också till att det var deras förlust.

– De får ångra sig. De får verkligen ångra sig.

Trion spelar även på Stallet i Järvsö den 29/12.