Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jul, jul fasansfulla jul

I år protesterar jag mot julen, kommer inte att öppna kartongen med julsaker, jag kommer att leva i mörker.

Ingen julmat kommer att finnas hemma hos mig, även om det finns sådan, som jag tycker om.

Julen har för mig i hela mitt medvetna liv varit fasansfull, med en mamma som städade från mitten av november, fram till julafton, då var hon så slut, att hon var farlig.

Varför i helvete måste man äta alla rätter på julafton, gissar att det är bodknoddarna, som gillar detta. På mammas julbord fanns, sill, tre sorters sylta, sillsallad, revbenspjäll, köttbullar, skinka, lutfisk, risgrynsgröt, och olika sorters korv, och åt man inte av allt blev hon arg, i alla fall på mig.

Mina bästa jular tillbringade jag som bussförare, jobbade frivilligt under julen, men det fick inte föräldrarna veta, att det var frivilligt. Jag förstår inte varför man inte under julhelgen kan äta en rätt per dag, eller kanske två, om man äter två gånger per dag annars också.

Min första medvetna julafton, borde vara 1949 2 år och 4 månader, kom det en jätteläskig gubbe med en säck på ryggen, och skrek, finns här några snälla barn, min reaktion den gången, blev att jag tog mamma i handen, och sa ”kom nu mamma så går vi ut i köket, och diskar du, och jag.

Svante

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel