Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileumsfest skjuts upp efter kritiken

Kommunens planerade 100-årsfest i Folkparken som beräknas kosta 350 000 kronor har mött skarp kritik. Nu backar politikerna och föreslår att skjuta upp firandet.

Annons

I stället för 200 000 kronor bedömde politikerna i kommunstyrelsen för drygt en vecka sedan att en konsult behövde anlitas och att ytterligare 150 000 kronor skulle satsas på kommunens 100-årsfirande. Det var då endast Miljöpartiet som motsatte sig förslaget.

Men efter beslutet har många kritiska röster höjts. Bland annat från flera rektorer i kommunen som anser att kostnaden för kalaset är oskälig och att det sänder helt fel signaler när kommunen samtidigt behöver spara 27 miljoner kronor.

Nu ger politikerna vika för kritikstormen. Under torsdagen meddelade kommunens toppolitiker att de föreslår att festen ska skjutas upp. Kritiken blev för hård, menar Yvonne Oscarsson (V) som tog initiativet till beslutet.

– Kritiken har hårdnat och jag har förståelse för den. Då är det bättre att skjuta upp festen.

Hon påtalar flera gånger att det är viktigt att ta till sig av kritiken, men vill samtidigt inte säga att festen var ett dåligt beslut från början. Och vore det inte för opinionen hade festen förmodligen blivit av som planerat.

– Jag tror det, eftersom politiken var så enig.

Ångrar du beslutet?

– Nej, men vi borde ha tänkt till lite mer, dels planerat den tidigare och gjort på ett annat sätt. Nu gjorde vi inte det och var tvungna att ta in hjälp utifrån, säger Yvonne Oscarsson.

Oppositionsrådet Lars Molin (M), som också ställde sig bakom kommunstyrelsens beslut i förra veckan, anser också att firandet ska skjutas upp. Han lägger allt ansvar för situationen på Socialdemokraterna.

– Bromspaketet och problemen med det här firandet är helt onödigt. Det här är konsekvensen av att S har misskött kommunens ekonomi sedan 2011, säger han.