Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileum med marknad i Los

På söndagen ordnade Loos IF marknad för tredje året i rad. Samtidigt passade de på att fira sitt 100-årsjubileum med en fotbollsmatch.

Loos IF hade vädret med sig när man på söndagen för tredje gången höll marknad och loppis på Nickelvallen i Los. Samtidigt passade man på att fira att Loos IF i år fyller 100 år med en veteranmatch i fotboll.

– Vi har firat tidigare i år då vi bjöd in alla medlemmar på middag, men i dag är firandet för allmänheten kan man säga, säger Gunnar Högberg, ordförande för Loos IF och ansvarig för marknadsdagen.

Att Losveckan som avslutades med jubileet har lockat många hemvändare stod klart under dagen. Både bland gästerna och i fotbollslaget fanns många utflyttade losbor. Allan Nyström, som är född i Los, och hans fru Margareta Nyström hade kommit från Alfta för att gå på marknad, äta kôlbulle och se på fotbollsmatchen.

– Det blev ju hellyckat det här. Det gläder mig varje gång det händer någonting positivt i Los. Jag tror på Los framtid, byn vilar ju på guld. Det finns så mycket gott att säga om Los, alla är så kunniga här. Man måste kunna mycket om man ska bo på en plats som Los, säger Allan Nyström, som till vardags guidar turistbussar till Los.

Tremänningarna Ebba Vedin, Isabella Lövgren och Astrid Gunnarsson kom till marknaden från Uppsala och Trångsund med hemvändande föräldrar.

– Isabella vill åka karusell, och det vill jag med, säger Astrid Gunnarsson.

– Jag kanske också gör det. Och ser på loppisen, säger Ebba Vedin.

Jubileumsmatchen i fotboll inleddes i äkta VM-stil med spelarnas inmarsch tillsammans med barn från orten. Därpå sjöngs nationalsången innan spelet drog i gång. Och att det var veteraner, med spelare upp till 78 år som spelade betydde inte att matchen blev seg. Trots värmen for spelarna kors och tvärs över planen, och var inte rädda för att slänga sig efter bollen om det behövdes.