Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilaren sänkte Ljusdal: "De kändes rätt så bleka"

Ljusdal blev överkört av Gais.

Tony Eklind, som gjorde sitt hundrade mål i Gais-tröjan, förvånades av gästernas bleka insats.

– När vi mötte dom i Ljusdal var det en jäkla skillnad,

Tony Eklind var matchens profil när Gais krossade Ljusdal med 10–0. Anfallaren stod för fyra av målen – och målet som gav 1–0 var hans hundrade i Gais-tröjan.

– Jag visste faktiskt inte att jag var så nära hundra, men det är jäkligt kul att dom har koll på det. Och det är alltid roligt att göra mål, så är det ju, säger Tony Eklind, som är inne på sin fjärde säsong i klubben.

Det var en spelsugen anfallare som kom till start på Arena Heden efter att ha missat bortamatcherna mot Kalix (1–5-förlust) och Sirius (5–3-seger).

– Vi väntar vårt första barn, jag och tjejen, och det ska bli i dagarna. Då vågade jag inte riskera att vara borta, så jag valde att stanna hemma, säger fyramålsskytten, som var rejält nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker att vi känner oss så jävla fria. Det känns som att vi hittat ett bra och enkelt spel – tålamod, vi väntar på bra lägen och varierar med flipp. Det var mycket som stämde i dag. Jag tycker att det har varit knackigt hela säsongen, men nu släpper vi lös och gör mycket mål. Det är skönt att ha det kvittot, säger 26-åringen.

Vad säger du om Ljusdals insats på Heden?

– De börjar bra, tycker jag. Men det kändes som att de var rätt så bleka och skapar inte så mycket över hela matchen. När vi mötte dom i Ljusdal var det en jäkla skillnad, då var dom riktigt bra.

Hur ser du på att undvika kval efter den här 10–0-segern?

– Det är tajt, men det finns chans till det nu när vi hakat på lite. Vi måste ta några pinnar mot topplagen som vi möter. Det blir jämnt, men det vore gött att slippa kval.