Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilar: Tolle Munter 80 år

Tolle Munter fyller 80 år på julafton.

Tolle är uppväxt i Bollnäs. Efter år av missbruk kom han till tro på Gud/Jesus. Han döptes 1970 och gick sedan bibelskola i Örnsköldsvik. Han blev kvar i Örnsköldsvik i 20 år och arbetade i Pingstkyrkan. Framför allt talade han till ungdomar, både i kyrkan men också i skolor. Där varnade han för alkohol och droger men berättade också att tron på Gud kan rädda liv och upprätta människor.

Efter åren i Örnsköldsvik tjänade han i Citykyrkan Stockholm i fem år. Under de åren mötte han ofta människor på ”Plattan”. De fick ett uppmuntrande ord men också förbön för behov de ville ha hjälp med.

När hans dåvarande hustru avled i sjukdom 1998 packade han sina väskor och flyttade till Mexiko. Efter en tid i staden Acapulco träffade han Irma. Irma arbetade som sköterska. De gifte sig 2002. Tillsammans har de arbetat för att hjälpa människor både till kropp och själ.

Irma och Tolle har besökt Sverige tre gånger. Senast sommaren 2019. De har gästat vänner och kyrkor i Bollnäs och Ovanåker men också gjort bilresor till Örnsköldsvik. Tolle tycker det är roligt att köra bil i Sverige. Sista dagen före hemresan till Mexiko fick Tolle och Irma följa med till blåbärskogen vilket blev en upplevelse för Irma att fritt få plocka bär. Tolle har tjänat Herren i 50 år. Inför sin 80-årsdag tänker han trappa ner på alla aktiviteter. Födelsedagen firar han med sin familj i Acapulco. Vi önskar honom en fin födelsedag och många meningsfyllda år.

Vännerna i Alfta genom Hans-Gunnar Olsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel