Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefine Hälsinglands Sångstjärna 2009

/
  • Här tar en glad Josefine Näslund hem förstapriset i Hälsinglands Sångstjärna 2009. Hon sjöng hem segern med What have they done to my song. Priset räcks över av Ola Andersson, en i juryn.

En liten tjej med stor röst blev Hälsinglands Sångstjärna 2009. Josefine Näslund från Bollnäs tog hem segern i stenhård konkurrens. Nu väntar en skivinspelning för den unga talangen.

Annons

Kjell Jonsson, konferencier för Hälsinglands Sångstjärna 2009, överdrev inte det minsta när han skulle betygsätta de 12 kandidater som tävlat sig fram till finalen i Hälsinglands Sångstjärna 2009.

- Årets startfält är mycket starkt. Alla är talanger och ska naturligtvis fortsätta, sa han innan han rusade iväg för att samråda med juryn efter att den sista tävlande gått av scenen i Stadsparken.

De 12 som gick till finalen i Hälsinglands Sångstjärna 2009 på söndagen, hade vaskats fram av 24 startande i semifinalen som gick på lördagen.

Tävlingsplats var Stadsparken i Söderhamn, där helgens Strömmingsleken pågick för fullt.

Josefines föräldrar fick höra den talangfulla dottern kamma hem den eftertraktade titeln Hälsinglands Sångstjärna.

Det kan tilläggas att det inte var någon liten prestation att ta hem segern i det här gånget. Konferencier Kjell Jonsson hade alldeles rätt i sitt konstaterande:

- Vi hade ett mycket starkt startfält i år. Alla är talanger och ska givetvis fortsätta, sa han.

Hur tufft det var för juryn framgick av att man inte lyckats ena sig om tre pristagare. Det blev fyra, med en delad tredjeplats för Vilma Skäryd från Alfta och Kjerstin Ljungström från Bollnäs.

Tvåa blev Alexander Cundell från Iggesund. Både han och vinnande Josefine Näslund, Bollnäs, får spela in en skiva.

- Det var pirrigt. Men jättebra. Jag kan inte fatta att jag vunnit, sa Josefine efteråt.

Nu har hon något att berätta för kompisarna i Björktjära, när hon kommer hem.

Mer läsning

Annons