Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson redo för derbyt

Brobergs Daniel "Popa" Jonsson är laddad för derbyt mot Bollnäs.

Landslagsmannen Daniel "Popa" Jonsson var Brobergs bästa spelare under premiärfajten mot Vetlanda i nya Sapa Arena i fredags.

Vilket inte hjälpte hela vägen för Broberg som premiärföll med 5–7. Ett negativt resultat som Jonsson och de gulsvarta har ruskat av sig och istället inlett uppladdningen inför onsdagskvällens derby på Hällåsen mot eviga trätobrodern Bollnäs.

– Det var ju en missräkning. Vi hade nog räknat med att vinna den matchen. Men vi snackade igenom matchen efter söndagsträningen och vi har lagt den bakom oss. Det finns saker att lära sig av den. Som att ha en bättre defensiv över hela banan, säger Jonsson som väljer att blicka framåt:

– Laddningen kommer av sig självt när det handlar om derbyn. Vi körde en lättare träning i söndags och hade riktigt bra fart på måndagsträningen. Så det känns bara bra.

Vad tror du kommer att avgöra derbyt?

– Det brukar vara jämnt mot Bollnäs och små marginaler som avgör. Så det gäller att ha lite medstuds och att vi är tända och heta från början.