Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson hetast på Eriknäsbo

Woxnadalens Markus Jonsson stod för helgens klättring i rallycrossens Svealandscup.

Men en strulig söndag slutade som den började och satte stopp för en riktig fullträff.

– Det har jäklats hela dagen. Först punka, sedan rasade transmissionen, och sedan en startsmäll i A-finalen, suckar Markus

Annons

Efter lördagens andraplats i A-finalen hade Markus Jonsson goda förhoppningar inför söndagens fortsättning i Eriknäsbo. Men efter en klockren lördag kom all otur på söndagen.

– Det rullade på bra på lördagen, men söndagens första heat slutade med punka och det andra med att växellådan rasade. Så det var därför jag fick börja i C-final, säger Markus.

Men när finalheaten inleddes bjöd Woxnadalsåkaren på stor underhållning. I C-finalen åkte han sig upp till en förstaplats efter bara tre varv och kunde sedan säkert hålla undan till en plats i B-finalen i sin framhjulsdrivna Opel Kadett.

Markus vann även B-finalen och nådde A-final, men där tog det stopp på Filip Erikssons VW 1500.

– Han åkte bakåt efter att han blivit knuffad och jag körde rakt in i honom. Det blev en kollision. jag måste byta hela framändan, den är helt slut. Och motorn har åkta bakåt, säger Markus.

I supernationella representerades hemmaklubben Bollnäs MK av Mats Ohlsson och sonen Mattias. Och även där var det besvikna miner efter tävlingarna sedan man båda dagarna blivit rejält på åkta och därmed missat chanserna till en pallplats.