Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson håller tredjeplatsen i Sprintserien

Seger på lördagen i Tractive-Racet och en tredjeplats dagen därpå – Martin Jonsson krigar vidare i Svenska Sprintserien.

Annons

Årets femte samt sjätte deltävlingar avgjordes vid Borlänge Motorstadion den gångna helgen. I lördags kördes halva rallycrossbanan samt grusvägen tillbaka till depån. Dagen därpå gällde tre varv runt rallycrossbanan. Två tävlingsomgångar – där snabbaste tiden räknades, vardera dagen.

Martin Jonsson körde i Rallycross 2150 cc och var trea både i träningsåket och första tävlingsåket.

I det andra åket fick Woxnadalsföraren till en bra körning som skulle visa sig räcka för seger. Marginalen skrevs till åtta hundradelar före Micke Nyrönen. Jonas Skoglund slutade trea – slagen av Martin Jonsson med 26 hundringar.

På söndagen vann Micke Nyrönen med dryga två sekunder tillgodo på Jonas Skoglund. Martin Jonsson slutade nu trea.

Totalt i Sprintserien toppar Nyrönen, tätt följd av Skoglund. Martin Jonsson håller tredje plats.

I Rallycross 2400 cc fanns Göran Zamora Lind på plats. Bollnäsveteranen inledde med att ta tredje tid på träningen och blev därefter fyra i det första åket i tävlingen. Dessvärre lät det illa om bilen på slutet.

– Bakaxelhaveri. Slutkört för den här helgen, kunde Zamora konstatera.

Tiden från det första åket räckte trots allt för att sluta fyra i sammandraget.