Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonnie Dahlström är död

Den kände affärsmannen och kulturprofilen Jonnie Dahlström har avlidit i en ålder av 88 år efter en tids sjukdom. Han överlevde makan Anna bara med några veckor. Hon avled den 5 juni.

Annons

I sin krafts dagar drev Jonnie Dahlström ett omfattande affärsimperium i Hudiksvall och USA. Han förvärvade och utvecklade företag och fastigheter i företrädesvis Hudiksvall, men verksamheten blev offer för bank- och finanskrisen i början nittiotalet och företagsimperiet gick omkull.

Jonnie Dahlström, eller Jonas Martin Dahlström som han egentligen hette, var en sann entreprenör. Men han har dessutom gjort en gedigen kulturell gärning med inriktning på allmogekulturen i Hälsingland. Han var oerhört intresserad av och kunnig om bygdens historia och han byggde upp en imponerande samling allmogeföremål. I det sammanhanget var givetvis bevarandet av Ystegården i Hillsta med dess samlingar hans kanske viktigaste kulturgärning, liksom bevarandet och restaureringen av gamla Apotekshuset, eller som det också kallas, Brunska huset i centrala Hudiksvall.