Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Höglund efter Iggesunds sköna trendbrott: "Nu lämnade vi det helt åt sidan"

Två raka förluster – senast en svidande sådan i derbyt mot Bollnäs.
Men till bortamatchen mot Korsnäs tänkte Iggesunds tränare Jonas Höglund i andra banor.
– Vi har haft mycket fokus på att spela bra och göra bra prestationer. Nu lämnade vi det helt åt sidan, jag ville stå här och säga att vi vinner på att vara ett bättre lag som jobbar hårdare för varandra, säger han efter 1–0-segern.

Nykomlingen Iggesund har blandat och gett lite i upptakten av division 3 södra Norrland. Till bortamatchen mot Kornäs kom hälsingelaget med två raka förluster, den senaste i derbyt mot Bollnäs.

– Det såg ut som det har gjort tidigare i matcherna, som varit jämna matcher. Skillnaden här i dag är att vi gör mål och de inte gör det, säger tränaren Jonas Höglund.

Det blev bara ett mål på Lindvallen i Falun. Det kom tio minuter in på den andra halvleken, när Emil Hallberg smet före sin försvarare på ett inlägg och lobbade bollen kyligt i bortre.

– Fantastiskt snyggt över en utrusande målvakt, säger Jonas Höglund om den matchvinnande prestationen.

Tidigare har man i laget pratat mycket om att spela bra fotboll och göra bra saker. Det snacket skippade Jonas Höglund den här gången.

– Vi lämnade det helt åt sidan. Jag ville stå här och säga att vi vinner på att vi är ett bättre lag som jobbar hårdare för varandra. Vi var beredda att offra oss mer är Korsnäs i dag, säger han.

Med en seger i ryggen kliver Iggesund nu in till nästa hälsingeslag – på fredag kommer Strand på besök.

– Nu ska vi försöka analysera det här, och smälta intrycken. Den tar vi sikte på den matchen och hur vi ska lösa den på bästa sätt, säger Jonas Höglund.

FOTBOLL – division 3 södra Norrland

Korsnäs–Iggesund 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 (55) Emil Hallberg .

Domare: Joakim Nylén, Gävle.

Publik: 60.