Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon Persson i blågul tjänst igen

Efter flera eländiga säsonger får Söderhamns UIF:s Jon Persson återigen chansen i blågult. Dels i Österrikes pro tour-tävling 21–25 september, dels i Swedish open 19–23 oktober.

– Det är tre år sedan jag spelade en pro tour-tävling senast. Det har gått så lång tid att jag har ramlat ut från rankningslistan. Det gör man efter två år, säger Jon Persson.

Svensk pingis har delats in i tre olika nivåer. De främsta (bland andra Jens Lundquist) tillhör OS-landslaget, de näst bästa A-landslaget och de strax under B-landslaget. Det är till det senare som Jon Persson, samt också klubbkamraten Hampus Nordberg, nominerats.

Det gör att de kommer att få chansen att spela Swedish open den 19–23 oktober. Sammanlagt tolv svenska herrar tar plats i turneringen.

Men redan dessförinnan ska Jon Persson spela en pro tour-tävling i Österrike.

– Dit kommer nog flera av de bästa kineserna, så det blir tufft. Och först måste jag igenom poolspelet innan jag går in i huvudturneringen.