Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joline Jade mot Solvalla igen

/

Mikaela Hansson trodde inte sina öron när hon och hennes häst för femte gången fick en inbjudan till Solvallas elitloppshelg.

Annons

Förra måndagen kom beskedet som Mikaela Hansson knappast hade vågat hoppas på: "Du och Joline Jade är inbjudna till ett av ponnytravloppen på Solvalla på söndag."

– Jag var på trav på Bollnäs när de ringde från Solvalla och bjöd in oss till elitloppshelgen. Jag blev helt chockad. Det blir hästens femte start under elitloppshelgen, men jag trodde hon började lite för gammal, säger hon och blickar mot den 16-årige shetlandsponnyn som kommer att köras av Patricia Rosén på söndag eftersom det är 16-årsgräns i ponnytrav.

Redan under natten mellan fredag och lördag bär det i väg mot huvudstadsbanan. Flera hästar ska med och selas till start, så det blir en helg med massor av trav. Men söndagens start är förstås höjdpunkten för Jolina Jade, Mikaela och Patricia.

– På söndag morgon klockan kvart i nio går starten. Det brukar ju komma in folk på Solvalla redan klockan åtta på morgonen på Elitloppshelgen och då vill de väl att det ska hända något i väntan på att de stora loppen startar.

 

Era chanser?

– Jag tror vi har bra chans i ett jämnt lopp. De har satt ihop ett lopp med hästar som är ungefär lika duktiga.

Mer läsning

Annons