Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johns Putinsamtal en busringning

Elton Johns omdiskuterade telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin var en busringning, påstår två ryska komiker. En talesperson för Putin har tidigare förnekat att något samtal mellan popstjärnan och presidenten ägt rum.

De två ryska komikerna Alexej Stoljarov och Vladimir Krasnov säger till den ryska tidningen Komsomolskaja Pravda att det är de som ligger bakom busringningen, skriver The Guardian.

Stoljarov och Krasnov säger att de ringde Elton John i måndags och låtsades vara president Putin. Enligt duon ska popstjärnan då ha sagt att samtalet var "det mest underbara" han någonsin mottagit.

Elton Johns talespersoner har ännu inte kommenterat uppgifterna om busringningen.

I början av veckan lades en bild på Elton Johns officiella Instagramkonto upp med texten: "Tack, president Vladimir Putin, för att du räckte ut en hand och pratade med mig i telefon i dag. Jag ser fram emot att träffa dig och diskutera hbtq-rättigheter i Ryssland".

Några dagar tidigare hade John, under ett besök i Ukraina, kritiserat Rysslands anti-gaylagar och kallat Putins inställning till homosexuella för "fördomsfull och löjlig".

Vladimir Putins talesperson Dimitrij Peskov dementerade efteråt att något samtal ägt rum.

Putin har inte pratat med Elton John, och ännu viktigare, vi har inte mottagit någon som helst begäran om ett möte, säger han enligt BBC.