Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson kastar sten i glashus

Hur mycket har Lars Johansson (SD) vistats på Alftaskolan? undrar man (9/8).

Annons

Liksom alla andra skolor och för den delen många arbetsplatser, lider Alftaskolan av att vissa människor ibland mobbar och plågar andra människor. Det är ett stort och sorgligt problem. Vi som har barn på Alftaskolan vet dock att personalen där är mycket engagerad och strävar efter att se och åtgärda mobbning.

Som artikeln i Ljusnan (8/5) visade så hade rektorn i detta fall också vidtagit åtgärder och kritiserades endast på en punkt. Det som fattades var att rapportera till kommunen. Rektorn höll med om att det borde ha gjorts och han var öppen för att anmälningar kan leda till förbättringar i hur skolan kan arbeta.

Johansson skriver också att detta är signifikativt för Ovanåkers kommun, att "man vill inte, man törs inte, man blundar för allt". Det är svårt att veta vad han avser med detta, kan det preciseras? Det ger en extra konstig känsla att en sverigedemokrat skriver om mobbning, när man betänker att deras högsta företrädare mobbar folk på öppen gata.

De har företrädare som inte har några betänkligheter mot att skrika nedvärderande ord till människor som passerar dem på gatan och sedan följer upp det med att jaga folk med järnrör. Det om något är skrämmande, och att det finns folk som vill se sådana som justitieminister. Det var ju nämligen SD:s rättspolitiske talesperson som var en av huliganerna den natten. Vid riksdagens öppnande 2010 predikade biskopen Eva Brunnes om alla människors lika rätt att dömas efter sina handlingar och inte sin hudfärg eller var de är födda – då lämnade Sverigedemokraterna Storkyrkan i protest. Om man är mot mobbning och trakasserier så bör en välja ett annat parti än ett som inte kan stå upp för en sådan självklar rätt.

Åke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel