Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes fixar Pluras mat

Kocken Johannes Wahlman från Hudiksvall gör på lördagskvällen tv-premiär i det populära köket med Plura.

Annons

– Roligast av allt är att sitta och tänka ut all mat tillsammans med Plura, säger Johannes Wahlman.

Han gick restaurangprogrammet i Hudiksvall, stack till London för att laga mat, jobbade på ett kryssningsfartyg som går mellan Arktis och Antarktis och landade sen i Stockholm där han i dag driver en restaurang och ett kockbemanningsföretag med två kompanjoner.

Så fick han jobb i tv-programmet Pluras kök och i oktober åkte han ned till Sicilien iför att spela in avsnitten för den kommande säsongen.

Det låg på Johannes Wahlmans ansvar att se till att alla råvaror fanns på plats, vilket inte är helt lätt när allt ska handlas i små specialbutiker.

– Det tog lång tid att handla, säger han och berättar att han ska vara med under nästa inspelning också.

Företagen driver han bland annat med en annan kock från Hudiksvall, Claes Håkansson.

– Vi satsar väldigt hårt på kvalité på kockarna.

De som anställs i bemanningsföretaget testas på lunchrestaurangen på Lidingö. Mycket stor vikt läggs på kockarnas sociala kompetens, eftersom de ständigt hamnar i nya kök med nya kollegor.

Johannes Wahlman är själv ute och jobbar som kock. Han berättar att hans farmor hade hotell i Gnarp och hans far sysslar med viner.

– Så jag är infödd i restaurangbranschen. Det fanns inget val... Men jag gillar det, jag har en hatkärlek till yrket, det är slitsamt.

Hans tips för den som vill lyckas som kock är att ge sig utomlands en sväng, och sen att jobba hårt.

Att jobba i kök handlar om att få ihop ett tajt team och då är det som bäst.

– När kugghjulen går ihop hela tiden, det är en häftig känsla.

Säsongspremiären av programmet sänds lördag kväll kl 21.