Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Unenge kommer till biblioteket

Johan Unenge, författaren bakom bland annat fjolårets julkalender "Gyllene knorren", kommer till biblioteken i Edsbyn och Bollnäs.

Annons

Unenge är författare, illustratör, serietecknare och manusförfattare och har tillsammans med Måns Gahrton skapat bland annat serien Adam & Eva och Livet enligt Rosa. Det var också deras böcker som låg till grund för julkalendern "Gyllene knorren" som sändes i SVT förra året.

Han är också utsedd av Statens Kulturråd till Sveriges första läsambassadör för unga – hans uppdrag är att främja läslusten och sprida medvetenhet om hur viktigt det är med litteratur för unga.

Den 8 och 9 november är han i Bollnäs och Edsbyn, på initiativ av ungdomsbibliotekarierna i de båda kommunerna.I Bollnäs kommer han till biblioteket och träffar tredje- och fjärdeklassare och i Edsbyn och Alfta gör han författarbesök på skolorna och träffar elever i årkurs 5.