Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Unenge kommer till biblioteket

Johan Unenge, författaren bakom bland annat fjolårets julkalender "Gyllene knorren", kommer till biblioteken i Edsbyn och Bollnäs.

Unenge är författare, illustratör, serietecknare och manusförfattare och har tillsammans med Måns Gahrton skapat bland annat serien Adam & Eva och Livet enligt Rosa. Det var också deras böcker som låg till grund för julkalendern "Gyllene knorren" som sändes i SVT förra året.

Han är också utsedd av Statens Kulturråd till Sveriges första läsambassadör för unga – hans uppdrag är att främja läslusten och sprida medvetenhet om hur viktigt det är med litteratur för unga.

Den 8 och 9 november är han i Bollnäs och Edsbyn, på initiativ av ungdomsbibliotekarierna i de båda kommunerna.I Bollnäs kommer han till biblioteket och träffar tredje- och fjärdeklassare och i Edsbyn och Alfta gör han författarbesök på skolorna och träffar elever i årkurs 5.