Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Stark återuppväcker Gnarps Trä

Det anrika Gnarps Trä har återuppstått.
– Vi startar mjukt och tar ett steg i taget, säger Johan Stark.

Annons

Han är en ung Gnarpsbo som sedan i våras gett sig i kast med att driva en traditionstyngd byggvaruförsäljning vidare. Det är nu fem år sedan som den kortlivade föregångaren Gnarps Trä och Bygg kastade in handduken efter bara tre år.

Dessförinnan ägdes Gnarps Trä AB mellan 1979 och 2003 av Håkan Larsson och Ola Bolander. Företaget var då solitt och blev ett begrepp i norra Hälsingland.

Johan Stark har inga storvulna planer och tills vidare kör Gnarps Trä vidare utan några anställda.

– Det står helt klart att det råder efterfrågan på att kunna köpa byggvaror och snickeriprodukter på hemmaplan och slippa åka flera mil. Vår första sommarsäsong gick över förväntan.

Gnarps Trä modell 2011 är en gren av ett annat relativt färsk företag, Glassgrossisten, som flyttat över sitt fryslager från syltfabriken i Grängsjö till Stationsvägen. Där baseras också de tre glassbilarna som distribuerar Engelholms Glass till butiker och hushåll.

Fastigheten med byggnader ägs numera av åkaren Anders Broberg som i den västra delen har förlagt tillverkningen för det egna företaget Vedkorgen.

– Samarbetet med Brobergs är en viktig förutsättning för att vi ska lyckas, avslutar Johan Stark.